История

ФК „София 2010“ е футболен клуб създаден през 2010 година. Клубът е сформиран по инициатива на Васил Петров, студент по това време в НСА „Васил Левски” с профил – треньор по футбол. Официално Петров стартира дейността си на 03.03.2007 година, като тогава все още няма регистриран клуб. На първата тренировка идват около пет деца. С времето треньорът събира доста деца и ги разделя на групи. Поради факта, че той иска да участва в първенствата и турнирите на БФС, идва и регистрацията на „гражданите”.

Името на клуба е по идея на бащата на Васил Петров – Владимир Петров, който е и президент на клуба . За седалище на отбора е избран „Спортен комплекс Младост” в Младост 4 до 131-во училище, където децата са провели за първи път своята тренировка.

Първият цвят на клубните екипите е винено червено и жълто. С времето той преминава в тъмно син с оранжево, след което изцяло син. За официален екип са избрани цветовете – светло син с бели гащи и бели калци. Резервният екип на ФК София е жълта блуза, сини гащи и бели калци. По настоящем цветове на официалния екип на клуба са:

Официален екип на ФК

 
През сезон 2013/2014 Васил Петров успява да изведе за първи път отбор на ФК „София 2010“ до първо място в първенствата на БФС за юноши – младша А – София. Прави го с набор 1998г.

Сезон 2014/2015 е един от най – успешните за клуба като участва с 9 отбора в официалните първенства на БФС – 3 от тях стават и първенци. Първенец става и сформираният за първа година мъжки отбор с треньор Валентин Велев.

Шампиони сезон 2014/2015:

Набор 1998 – юноши старша Б – треньор Васил Петров (втора поредна година).
Набор 2000 – деца Б – треньор Валентин Велев.

Още през първата си година в мъжките първенства клубът успява да влезе във В група, а за треньор е назначен известният треньор Бисер Хасдай. През втория полусезон треньор става Тодор Янчев (легендарният капитан на ЦСКА), а Васил Петров дава лиценза си за В група за новия сезон на Царско село.