Клуб

Фк София е футболен клуб създаден през 2010 година . Клубът е сформиран по инициатива на Васил Петров , студент по това време в НСА „Васил Левски” с профил -Треньор по футбол. Официално Петров стартира дейността си на 03.03.2007 година , като тогава все още няма регистриран клуб . На първата тренировка идват около пет деца . С времето треньорът събира доста деца и ги разделя на групи . Поради факта ,че той иска да участва в първенствата и турнирите на БФС идва и регистрацията на „гражданите”.

Името на клуба е по идея на бащата на Васил Петров-Владимир , който е и президент на клуба .

За  седалище на отбора е избран „Спортен комплекс Младост”  в Младост 4 до 131-во училище, където и започват за първи път  децата.

Първият цвят на клубните екипите е винено  червено и жълто.  С времето той преминава в тъмно син с оранжево , след което изцяло син за да достигне до тези цветове , които е в момента :

За официален екип са избрани цветовете – светло син с бели гащи и бели калци

Резервният екип на ФК София е жълта блуза , сини гащи и бели калци.

 

През сезон 2013/2014 Васил Петров успява да изведе  за първи път отбор на ФК София 2010 до първо  място в първенствата на БФС за юноши – младша А – София .Прави го с  набор 1998г.

Сезон 2014/2015 е един от най – успешните за клуба , като  участва с 9 отбора в официалните първенства на БФС – 3 от тях стават и първенци  .

Първенец  става и сформираният за първа година мъжки отбор с треньор Валентин Велев.

Шампиони Сезон 2014/2015:

Набор 1998 – юноши старша Б – треньор Васил Петров (втора поредна година)

Набор 2000 – деца Б – треньор Валентин Велев

Още през първата си година в мъжките първенства клуба успява да влезе във В група , а за треньор е назначен известният треньор Бисер Хасдай.

През втория полусезон треньор става Тодор Янчев (легендарният капитан на ЦСКА , а Васил Петров дава лиценза си за В група на Царско село , за новия сезон.